vineri, 26 septembrie 2014

Sunt bărbații “dobitoci”?

Despre bărbați, femei și greșelile pe care le tot facem în căutarea dragostei.

Întreba un prieten, la un anume clip, dacă bărbații sunt atât de “dobitoci”. Am zâmbit. Uneori, cu toții ne punem astfel de întrebări. Nu doar la adresa bărbaților. A noastră, a oamenilor. În general. Dar nu, dragă prietene, nu sunt dobitoci, doar că, de cele mai multe ori, sunt atrași de “obiecte” ieftine și sclipitoare precum ciorile care adună în cuiburile lor toate tinichelele. Așa și ei, uneori. Adună în lista lor de cuceriri caractere de tinichea, trase în botox și silicon, modelate și remodelate, care stau ore întregi la make-up și cosmetică.
Apoi, vorba aceea românească, după ce sita se rupe și se cerne, până și voi rămâneți uimiți de ceea ce aveți alături și vă chinuiți să scăpați de ele ca de căpușe. Și mai doriți înapoi și reputația nepătată. Și să uitați cât mai repede. Ajungeți să vă dați seama că într-o relație nu contează doar învelișul, ci și conținutul. Vreți să aveți siguranța că nu ați fost doar folosiți. Vreți să simțiți că sunteți cu adevărat bărbați și vreți să vă demonstrați că puteți cu adevărat mai mult! Vă e dor să stați la discuție cu femeia de lângă voi, dar constatați că nu aveți cu cine. Vă e dor de lipsa reală de afecțiune, de devotament, de relație, de prietenia firească dintre un bărbat și o femeie. Dincolo nu aveți decât staniol de calitate, sex și superficialitate. Știți și voi, dar majoritatea treceți prin aceleași curiozități, aș spune eu, aproape firești.
Poate, totuși, așa se maturizează majoritatea bărbaților. Nu știu. Bănuiesc doar. Altfel, aș ajunge să cred că, uneori, chiar nu vă place să vă respectați pe voi înșivă!
În timp ce voi treceți prin procesul de maturizare, de curiozitate sau de dovedit ceva, cuiva și vă afișați în public cu iubita pe care o prezentați de parcă ați fi achiziționat cea mai cool mașină… – “uite ce bombeuri, uite ce balcoane, uite ce semnalizatoare” – celelalte își văd de viața lor normală, naturală și aproape invizibilă. Ele, femeile adevărate, de cele mai multe ori, nu sunt de găsit în locurile pe care le frecventați voi, întrebându-vă unde sunt și ajungând să le judecați pe toate din cauza celor care vă cad în brațe când vă parcați mașina sau vă suflecați mânecile la cămașă.
Femeile adevărate nu se îmbracă întotdeauna în haine care le evidențiază, nu sunt sclipitoare, nu se îmbată, nu dansează pe mese, nu știu să agațe sau să se lase agățate. Ele încă se plimbă prin parcuri, se joacă râzând cu copiii, se așează și îi ascultă pe cei în vârstă, citesc, cumpără flori, încearcă să își construiască o carieră pentru a putea să ia de pe umerii voștri, nu ca să capete independență (deși, în altă ordine de idei, o vor avea mereu), pentru că așa simt ele că se face într-o familie: se împarte totul la doi și în doi ca să se ajungă la acel unic firesc. Inclusiv munca!
Femeile adevărate sunt prea ocupate să viseze la acel unic bărbat, la acea unică iubire, la cum îi va găti, cum va așterne masa, cum vor sta pe canapea să vizioneze un film, cum vor ieși la plimbare, cum își vor citi unul altuia cărți, cum se vor bucura de un cămin, de copii, de nepoți, de viețile lor, fără să considere că astfel vor deveni femei banale.
Femeile adevărate nu se vor teme să alăpteze, să pună mâna pe ac și ață, să spele cu mâna când e nevoie, să coase, să cârpească, să grădinărească! Ele sunt acelea care nu se tem de riduri. Vor ști că acestea nu sunt o rușine ci un semn al unei vârste de care se vor bucura!
Femeile adevărate vor fi pregătite mereu să fie soții, mame și femei care pot depăși orice. Care pot găsi soluții și pot susține omul de lângă ele chiar și când nu vor fi de acord cu alegerile sau cariera lor!
Nu sunt perfecte! Nu! Fac și ele uneori greșeala de a sta lângă bărbați nepotriviți. Pentru că ele au, de regulă, un crez. Acela în familie și iubire. În devotament și fidelitate. Au crescut, au fost educate și au principii în acest sens. Totuși, eu consider că dacă sunt într-adevăr femei adevărate vor realiza că locul lor nu este lângă oameni care nu știu să le aprecieze, să le respecte și să le iubească. O femeie adevărată învață să respecte, dar și să fie respectată. Să iubească, dar și să fie iubită. Să fie fidelă, dar și să fie apreciată. Știe că dacă aceste condiții cad, relația nu este una benefică pentru copii, pentru ea și familie. Dacă va fi o femeie slabă și călcată în picioare așa va fi și fiica ei, iar băiatul va crede că în acest fel trebuie tratată o femeie. O femeie adevărată va schimba situația în favoarea familiei, indiferent ce va înseamna asta.
Femeile adevărate sunt peste tot doar că, uneori, treceți pe lângă ele și nu le observați strălucirea din cauza orbirii. Strălucirea, de cele mai multe ori, locuiește în interior. Alteori e ascunsă precum diamantele neșlefuite sub praful normalului și, în timp ce voi întoarceți capul după femeile “bombe” cu “bombeuri”, ele trec pe lângă umărul vostru cărând plasele de cumpărături și visând la voi, la bărbatul acela pentru care ele au fost născute.
Nu sunteți dobitoci, dar mulți vă lăsați duși de val, iar unii nu vreți să trăiți în ape liniștite niciodată. Apele liniștite trebuie străbătute până în adâncuri și trebuie oxigenate constant pentru a păstra viața într-o relație, iar asta, domnilor, nu este la îndemâna… sau să să spun la înde-sufletul fiecăruia!?!
Pentru asta este nevoie de un bărbat adevărat, de o femeie adevărată, de multă iubire, respect și credința în ceea ce aveți în comun.
http://webcultura.ro/sunt-barbatii-dobitoci/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+WebCulturaro+%28webcultura.ro%29

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu