miercuri, 31 decembrie 2014Orgoliul lucidităţii sau …."intre ceea ce stii si ceea ce nu stii este ceea ce presupui……." sau percepe, fii vigilent și gândește, pentru a înțelege corect ce se întâmplă .


Anul asta am invatat ca trebuie sa faci curat din cind in cind in jurul tau. Sa nu accepti tot ce apuca sa creasca pe linga tine si sa mai smulgi des buruienile, Azi ma voi ierta si imi voi elibera sufletul de regrete. Cu certitudine multe persoane din anturajul meu trăiesc cu convingerea că mă cunosc. Faptul că nu le-am contrazis când au emis păreri și judecăți de valoare asupra mea, le-a întărit convingerea că dețin adevărul. Am lăsat lumea să mă creadă naiv, rau, ignorant, arogant și/sau cum m-au perceput pe moment. Nu am tras pe nimeni de mânecă încercând să mă justific și să schimb păreri.Nu m-a preocupat niciodată reputația. Cu atât mai mult cu cât mi s-a dovedit de nenumărate ori că oricât de bun și de corect ai fi, tot se va găsi cineva care să nu te placă. Tot se va găsi cineva care să îți inventeze defecte, care să îți pună în spate lucruri care nu te reprezintă, care va dori să îți strice imaginea și va încerca să te denigreze.Am auzit tot felul de păreri eronate despre mine, mai ales de la cei care se considera pseudopsihologi care se cred cititori de oameni. Sunt persoane care, deși stau  zi de zi pe lângă mine nu sunt capabile să mă cunoască. Au limitele lor și din păcate nu le pot depăși. Mi-au pus o etichetă după o primă impresie, sau poate dupa vreun zvon auzit și gata. Uneori îmi vine să dezlipesc toate etichetele lipite de alții pe mine... dar realizez că nu merită să îmi consum energia... Știu că ar fi in zadar. Pentru că aceia care au noroi în suflet nu au cum să mă vadă pe mine curat. Oamenii mă judecă după “valorile”lor. Unii mă judecă după prejudecăți proprii și prea puțini mă judecă după calitățile mele obiective. Alții au spirit polițienesc defect și sunt suspicioși, ceea ce le alimentează paranoia și-i îndepărtează mult de realitate. Alții sunt influențabili și incapabili să mă vadă cu ochii lor, de aceea au nevoie de descrieri făcute de alte persoane. Dar nimeni nu mă cunoaște cu adevărat. Nimeni nu știe ce ascund în sufletul meu, pentru că arăt doar atât cât vreau din mine. Nimeni nu știe că atunci când zâmbesc și par fericit, pot trece prin cele mai grele momente ale vieții mele. Nimeni nu știe cât sunt de sensibil, dar nici cât sunt de puternic. Nimeni nu știe cât sunt de bun, nici cât pot fi de rau.Nimeni nu știe ce am sau ce-mi lipsește. Pentru că nici nu m-am lăudat, nici nu m-am plâns.Nimeni nu știe cât știu și cât pot. Pentru că spun mai puțin decât știu. Și gândesc mai mult decât arăt. Arăt atât cât poate vedea și suporta fiecare om, în funcție de limitele sale. Nu m-am străduit niciodată să contrazic păreri despre mine. Ba chiar tratez cu umor oamenii care mă etichetează greșit. Chiar este amuzant să surprinzi pe cineva în mod plăcut, atunci când descoperă că s-a înșelat în privința ta! Mă cunoști ????Ia mai gândește-te!!!!Unele buruieni te pot pacali ca se transforma in flori, de aia trebuie sa fiu atent.Sunt, doar un afectiv care gândeşte cu inima, apărându-se de disperări cu un plus de pasiune.
Cit despre florile de pe linga mine , nu uit sa le ud si sa le mai tai din cind in cind crengutele ce impiedica frumoasa armonie. Ele vor creste si mai frumoase si-mi vor multumi pentru apa.Am pierdut jumătate din mine, pe care nu o mai aduc înapoi, căci sunt alt om .Iubirea se alătură iubirii, puritatea se alătură purității! Retras în intimitatea idealurior mele, lupt cu orice mijloace pentru împlinirea lor. Port peste tot unde merg o mască a indiferenţei şi cinismului, adevarată pavăză împotriva căderii în banalitate şi mediocritate. Ştiu foarte bine ce fac şi sunt perfect conştient de puterilor mele. Nu poți ajunge în acel loc dacă nu ți-ai găsit pacea minții și cea a inimi/sufletului si pt asta iti multumesc tie AN/I ce ai/ati trecut prin viata mea.Descoperi dragostea nu fiind iubit, ci iubind,am atins un oarecare grad de armonie pe relația trup-minte-inima/suflet, precum și pe relația gând-cuvânt-faptă.

Inchei cu un mic citat:
“Esențial în viață este iubirea. Iar iubirea este un act al inteligenței. Numai al inteligenței. Prostul nu poate iubi. Pentru mine femeile și iubirile au fost puține și mari.”
P.S.
In Noul AN va doresc tot ce va doriti . La multi aniiiiii!!!!!!!!!!!!!!!

                                                             

Un comentariu: